Erve Obdam Twickel

Rood voor Rood regeling

3 gebouwen:

Bestaande Boerderij

Schaapskooi

Nieuwe schuurwoning

 

Van de bestaande boerderij is de aanbouw uit de jaren 70 verwijderd. De voorgevel is teruggebracht naar de oorspronkelijke indeling en op de deel is de houtengebintconstructie hersteld.

De boerderij is geïsoleerd en de indeling is gebaseerd op de authentieke structuur.

De schaapskooi lag in opslag en  komt van een andere Twickellocatie. De constructie aan de erfzijde is aangepast opdat het geschikt is voor auto’s en bergruimte.

 

Rood voor Rood regeling; 

De nieuwe schuurwoning bouwt voort op de flexibiliteit van een originele schuur. Het heeft een staalconstructie en in principe een vrije indeling.

Binnen wanden en vloeren kunnen naar wens geplaatst worden.

Het dak  komt ook voort uit traditie en bestaat uit 2 materialen. In dit geval pannen en zink. Met aan de zuidzijde een lichtstraat en zonnepanelen.

Als een echte Twickel schuur heeft het dak grote overstekken.

De achtergevel aan het erf is gesloten terwijl de voorgevel met de woonkamer grote raampartijen heeft voor een ruime blik over het Twentse landschap.

 

Gegevens:

Bouwtijd: 2017-2018

Opdrachtgever: stichting Twickel

Architect: Architectenbureau 52Noord Marcia Mulder

Landschapsarchitect: Greet Bierema

Constructeur:

Aannemer:

Installateur:

Foto’s: Veerle Koch

3d presentatie: team 3d Twello