Nieuw in/zorgwoning Olst

Binnen de mogelijkheden van vergunningsvrij bouwen is het gelukt een AANBOUW te ontwerpen.

In een aanbouw mag officieel gewoond worden. Zo is het mogelijk dat 2 generaties in een huis gaan wonen met genoeg privacy, zelfstandigheid en eigenwaarde.

Misschien was het mogelijk geweest een tijdelijke zorgwoning te plaatsen. Dit kan een goede oplossing zijn voor noodsituaties, voor problemen welke de huidige maatschappij gecreëerd heeft. Het is geen duurzame respectvolle oplossing.

Respectvolle oplossing: eigen slaapkamer, eigen woonkamer, eigen keuken, eigen badkamer. En dit zelf mogen uitdenken en vormgeven.

Door ruimte te geven aan verbouw van woningen tot 2 generatie wooncreaties met 1 woon-contigent, versterken we de sociale kracht van onze maatschappij. Zijn we duurzaam bezig in plaats van kapitaalvernietiging. En ja, misschien wordt die 2e woonplek in de toekomst gebruikt als welnness (legaal), of starterswoning (nog niet toegestaan).

 

Zorgwoning 2e fase:

Nu de zorgwoning gereed is wordt de oorspronkelijke boerderij verduurzaamd en getransformeerd naar een eigentijdse woning op het land. Het bestaande huis wordt van buitenaf geïsoleerd met houtvezelisolatie en voorzien van een stuc en houtafwerking. Het dak wordt geïsoleerd en voorzien van nieuwe pannen met grote overstekken welke doorlopen in de muren

 

Gegevens:

Bouwtijd: 2017-2018

Architect:  Architectenbureau 52Noord, Marcia Mulder 

Constructeur:

Aannemer: familie Boxman

Foto’s: familie Boxman